Wel een beetje duur, die Ducktales

Het jaar 1989 was een van de beste jaren voor Nintendo. Op de 8-bit NES-console verschenen toen klassiekers als Tetris en Mega Man 2. Ook Disney scoorde met DuckTales, een platformgame naar de populaire tekenfilmserie. Het miljoenenbedrijf grijpt met Ducktales: Remastered terug naar dat verre verleden.

Maar het 8-bit-uiterlijk is verruild voor tekenfilmanimaties van hoogwaardige kwaliteit en er is eindelijk een duidelijke verhaallijn in het spel. In 1989 was dat laatste alleen te vinden in het boekje dat bij de grijze spelcassette in de kartonnen spelverpakking zat. Ondanks het flitsende uiterlijk voelt Ducktales: Remastered nog steeds hetzelfde. Dagobert Duck springt als vanouds soepel op zijn wandelstok het scherm door. Het enige minpuntje van de game is het prijskaartje van meer dan 11 euro.