Stel je vragen over de kwestie rond de bootvluchtelingen. NRC geeft antwoord

De problematiek rond vluchtelingen die per boot de Middellandse Zee naar Europa oversteken is weer volop het nieuws. Vandaag praat de Europese Commissie over nieuwe maatregelen. In de aanloop daarnaar toe kun je vragen stellen aan NRC-redacteuren die zich met het onderwerp bezighouden. Enkele daarvan worden vanmiddag beantwoord.

Migranten komen aan in de haven van Salerno in Italië. Foto EPA/ Ciro Fusco

De problematiek rond vluchtelingen die per boot de Middellandse Zee naar Europa oversteken is weer volop het nieuws. Dit weekend kwamen er honderden van hen om bij de ergste ramp op de zee tot nu toe. Vanmiddag praat de Europese Commissie over nieuwe maatregelen. In de aanloop daarnaar toe kun je vragen stellen aan NRC-redacteuren die zich met het onderwerp bezighouden.

We plaatsten deze week een uitgebreid vragenstuk in NRC over de kwestie (€), maar we kunnen ons voorstellen dat er aanvullende vragen zijn. Een aantal daarvan zullen beantwoord worden door buitenlandredacteur Marc Leijendekker en door iemand van onze politieke redactie. Vanmiddag om 14.00 uur zullen we een blog openen waarin de redacteuren vragen beantwoorden.

Vragen kunnen vooraf worden ingestuurd via ons Twitteraccount, via onze Facebookpagina of door ons een mailtje te sturen. Begin je bericht op Twitter met “Vraag @nrc”. Tijdens de vragensessie om 14.00 uur is het ook nog mogelijk om je vraag in te sturen.

In beeld: de recente ramp bij Lampedusa:

Bekijk ons dossier over de bootvluchtelingen, met daarin relevante NRC-stukken, video’s en producties elders op het web.