Meryl Streep steunt scenarioschrijfsters boven de 40

Foto EPA

Actrice Meryl Streep heeft een ‘significante’ schenking gedaan aan een nieuw initiatief, dat vrouwelijke scenarioschrijvers boven de veertig ondersteunt. Dat is maandag bekendgemaakt op het filmfestival Tribeca in New York. Het Writers Lab is een initiatief van het New Yorkse Women in Film, dat zich inzet voor het verbeteren van de positie van vrouwen in de filmindustrie.

Met het geld wil de organisatie het voor acht scenarioschrijvers mogelijk maken om hun scripts te ontwikkelen. Ook biedt het programma coaching aan van vrouwen die succesvol zijn in de filmindustrie, zoals producent Caroline Kaplan (Boyhood) en scenarist Kirsten Smith (Legally Blonde). Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke schrijvers slechts 15 procent van de beroepsgroep uitmaken.