Saoedi’s stoppen met aanvallen op Jemen

De door Saoedi-Arabië geleide coalitie stopt met het bombarderen van doelen in Jemen. De luchtaanvallen op de Houthi-rebellen hebben volgens het Arabisch koninkrijk zijn doelen bereikt. De oorlog gaat een nieuwe fase in met nadruk op anti-terreurmaatregelen en een politieke oplossing voor Jemen, zo meldt tv-zender Al Arabiya. Saoedi-Arabië wil zoeken naar een politieke oplossing voor de problemen in Jemen. De Arabische coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië voerde sinds drie weken bombardementen uit op doelen van de shi’itische Houthi’s. Die hebben een groot deel van Jemen veroverd waaronder hoofdstad Sana’a. De Saoedi’s en hun bondgenoten steunen de verdreven president Abd-Rabbu Mansour Hadi. Gisteren vielen nog vijftien doden bij een luchtaanval op een wapendepot waar scudraketten lagen opgeslagen in hoofdstad Sana’a.

    • NRC