Hernández schiet Real Madrid op de valreep naar de halve finale

Javier Hernández, ook wel 'Chicharito', schreeuwt het uit nadat hij Real Madrid vlak voor tijd op voorsprong heeft gezet. Foto EPA / Juanjo Martin

Real Madrid heeft zich op de valreep weten te plaatsen voor de halve finales van de Champions League. In eigen huis bleef het heel lang gelijk tegen stadsgenoot Atlético, maar in de 88ste minuut wist Real toch te scoren. Op aangeven van Christiano Ronaldo trof Javier Hernández van dichtbij het doel.

Tot dat moment had Real, dat vorige week in het eerste treffen gelijkspeelde tegen Atlético, het merendeel van de kansen. Maar tot een doelpunt wist het sterrenteam van trainer Carlo Ancelotti niet te komen. Net als vorige week lag doelman Jan Oblak van Atlético telkens weer in de weg.

Onze verslaggever Koen Greven was in het stadion en meldde het volgende:

Twitter avatar KoenGreven Koen Greven Oblak wat een wereldkeeper.
Twitter avatar KoenGreven Koen Greven Fans van los colchoneros zitten hoog achter een net maar maken net zoveel geluid als die van Real. #NRC #reaatl http://t.co/TrL050cMz3

Juventus is laatste finalist

Door de kleine overwinning kan Real op jacht naar de elfde Champions League. De winnaar van vorig jaar krijgt daarbij concurrentie van Juventus, dat zich vanavond plaatste ten koste van AS Monaco. In Zuid-Frankrijk bleef de wedstrijd zelfs de volledige 90 minuten doelpuntloos, maar doordat Juventus vorige week met 1-0 won, was een gelijkspel voldoende.

De andere twee clubs in de halve finale van de Europese kampioenencompetitie zijn Bayern München en Barcelona. Bayern rekende gisteren simpel af met FC Porto, nadat het de eerste wedstrijd nog had verloren. Barcelona won beide wedstrijden in de kwartfinale van het Franse PSG.

    • Joost Pijpker