Hitserie uit jaren 90 krijgt vervolg

Bob Saget
Bob Saget Foto ANP

Na twintig jaar komt er een vervolg op de populaire sitcom Full House, genaamd Fuller House. Het seizoen van dertien afleveringen zal te zien zijn bij videodienst Netflix. Kijkers kunnen zich opmaken voor een hoop jaren 90-nostalgie.

John Stamos (‘Uncle Jesse’) maakte de komst van een nieuwe Full House-serie deze week bekend bij de nieuwsshow Jimmy Kimmel Live.

Wie eind jaren 80, begin jaren 90 televisie keek, kan ze vast nog wel herinneren: de belevenissen van familie Tanner in Amerikaanse sitcom Full House (1987 - 1995). De familie uit San Francisco heeft een ongebruikelijke samenstelling: drie mannen zorgen voor drie meisjes. Vader Danny Tanner (Bob Saget) is namelijk, nadat zijn vrouw is omgekomen bij een auto-ongeluk, alleen achtergebleven met zijn drie dochters D.J. (Candace Cameron), Stephanie (Jodie Sweetin) en Michelle (afwisselend gespeeld door tweeling Mary-Kate en Ashley Olsen). Zwager Jesse (John Stamos) en beste vriend Joey (Dave Coulier) wonen bij hem in huis en helpen met de opvoeding.

Spin-off Fuller House wordt een soort omkering van de originele Full House, verklapte Stamos bij Kimmel: oudste dochter D.J. is inmiddels zelf moeder van twee jongens, zwanger van een derde en net weduwe geworden. Ze woont met haar zus Stephanie en beste vriendin Kimmy in een huis, waar ze de drie kinderen grootbrengt.

Stamos zal de vervolgserie produceren en ook zijn rol van Uncle Jesse weer oppakken. In de eerste aflevering zullen waarschijnlijk alle leden van de originele cast te zien zijn, aldus Stamos: Candace Cameron-Bure, Jodie Sweetin en Andrea Barber doen in ieder geval mee. Gesprekken met Bob Saget, Dave Coulier, Lori Loughlin en de Olsen-tweeling zijn nog gaande.