Erik ten Hag nieuwe trainer FC Utrecht

Erik ten Hag wordt de nieuwe trainer van FC Utrecht. De 45-jarige Ten Hag zal tegelijkertijd de rol van technisch manager op zich nemen.

Erik ten Hag (45) wordt de nieuwe trainer van FC Utrecht. Hij komt over van het tweede elftal van Bayern München.
Erik ten Hag (45) wordt de nieuwe trainer van FC Utrecht. Hij komt over van het tweede elftal van Bayern München. Foto ANP/ Fred Steenman

Erik ten Hag wordt de nieuwe trainer van FC Utrecht. Hij volgt Rob Alflen op, van wie eind vorige maand bekend werd dat hij zou vertrekken vanwege een verschil van inzicht met de club. De 45-jarige Ten Hag zal tegelijkertijd de rol van technisch manager op zich nemen.

Ten Hag komt over van het tweede elftal van Bayern München. Daarvoor trainde hij Go Ahead Eagles en was hij assistent bij PSV en FC Twente. Voor die club kwam hij ook het grootste gedeelte van zijn spelerscarrière uit. Hij speelde ook een seizoen voor FC Utrecht en ook nog voor De Graafschap en RKC Waalwijk.

Bagage

Algemeen directeur Wilco van Schaik noemt Ten Hag op de clubwebsite een “ambitieuze trainer, met bagage”:

“Een trainer ook met een voetbalfilosofie die aansluit bij de beginselen waarvoor wij bij FC Utrecht staan. Bovendien hebben wij er vertrouwen in dat Erik het ontwikkelklimaat bij FC Utrecht naar een hoger niveau kan tillen. Daar heeft hij ervaring in. In de rol van technisch manager krijgt Erik ook de eindverantwoordelijkheid over het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding, in samenwerking met het huidige technisch management.”

‘Utrechts voetbal’

Ten Hag wil met FC Utrecht, dat momenteel op een teleurstellende twaalfde plaats in de Eredivisie staat, “Utrechts voetbal” gaan spelen:

“Dus: naar voren gericht, met veel strijd en emotie. Daarnaast is het mijn uitdaging om mijn voetbalfilosofie over te brengen op het eerste elftal en de rest van de technische organisatie. FC Utrecht is in de beleving van velen een subtopper, maar de statistieken uit het verleden laten iets anders zien. De statistieken wat dichter bij het wensdenken brengen, ook dát is een uitdaging die ik graag aanga.”