Dit schrijven andere media vandaag

Foto iStock

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere Nederlandse media?

Roddel over de Telegraaf in de Volkskrant: “Volgens ingewijden heerst er een ‘oorlogssfeer’ bij TMG sinds het aantreden van de nieuwe topman Geert-Jan van der Snoek, afgelopen zomer”, schrijft de krant.

De hoofdredactie van de Telegraaf en de directie praten niet met elkaar. Het conflict over de ‘denkrichting’ van Telegraaf Media Groep (TMG) staat ter discussie. De directie wil de titels verzelfstandigen. Binnen de gewenste constructie is de functie van Telegraaf-hoofdredacteur Sjuul Paradijs ‘niet langer nodig’, wat de redactie tegen de borst stuit.

De grootste vrees gaat in deze zin schuil:

“Volgens critici werken (grootaandeelhouder) Botman en Van der Snoek nauw samen. Daarom wordt binnen TMG gevreesd dat het bedrijf wordt opgesplitst, in delen verkocht en van de beurs gehaald.”

Zandlopers en geduld

Ze zijn niet de enigen: bij het FD worden ze zichtbaar moe van het gedoe tussen Brussel en Athene. “Griekse zandloper wordt weer eens omgedraaid”, kopt de krant.

Het gaat eindelijk weer goed met de economie in Nederland en Europa. “Elke nieuwe verwachting is positiever”, stelt minister Dijsselbloem dan ook vast in zijn wekelijkse gesprek met RTL. “Dus de minister laat zijn zonnige humeur niet bederven door alweer een Griekse deadline die straffeloos passeert”, aldus het FD.

Of er echt overeenstemming komt? Dijsselbloem denkt van wel, al geeft hij toe over de Griekse problemen:

“Inmiddels zijn alle potjes wel omgekeerd.”

Kleine verzekeraars ploeteren door

FTM kijkt naar de kleine verzekeringsmaatschappijen. “Is er überhaupt nog toekomst voor de kleine verzekeraar”, vraagt de site zich af, “nu het toezicht steeds strenger en duurder wordt?”

Uit eigen onderzoek concludeert FTM dat veel kleine verzekeraars het moeilijk hebben: een deel is al gestopt of overweegt dat. Maar enkele floreren juist. “Nu de grote verzekeringsmolochen in diskrediet zijn geraakt, onder meer door de woekerpolisaffaire, genieten ze een zekere sympathie.”

Voor de kleintjes die worstelen zijn er safe havens bij grote broers als A.S.R., of de mogelijkheid van fusies.

    • Diederik van Hoogstraten