Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Cultuur

De mooiste foto’s van de Fotograaf des Vaderlands

De Turks-Nederlandse fotograaf Ahmet Polat (37) is benoemd tot Fotograaf des Vaderlands. Zijn werk wordt alom geprezen: hij won in 2004 de tweede prijs van de Zilveren Camera in de categorie documentaire en in 2006 kreeg hij de prestigieuze ICP Infinity Award. Polat doet ook commercieel werk: zo fotografeerde hij voor bladen als Vogue en Harper's Bazaar en was hij een jaar Art Director van Vogue Turkije. We maakten een selectie van zijn foto's.
Vogue, A woman in a Mans world, 2011.
Ahmet Polat
Twee jongens op een touw, Kemal’s Dream, 2008.
Ahmet Polat
Tatoo, Kemal’s Dream, 2008 .
Ahmet Polat
Vogue, A woman in a Mans world, 2011.
Ahmet Polat
Jongen op rots, Kemals Dream, 2008.
Ahmet Polat
Boulevard, Roosendaal.
Ahmet Polat / Fotoweek 2015
Boulevard, Roosendaal.
Ahmet Polat / Fotoweek 2015
Boulevard, Roosendaal.
Ahmet Polat / Fotoweek 2015
Boulevard, Roosendaal.
Ahmet Polat / Fotoweek 2015
Vogue, A woman in a Mans world, 2011.
Ahmet Polat
Smoking cigarets, Kemal’s Dream, 2011.
Ahmet Polat
A girl walking away with a knife during a ritual slautering of a cow, 2001.
Ahmet Polat