De directeur van Dirk smeert boterhammen voor het hele gezin

Foto ANP

NRC Q wil alles weten van jouw werkdag. En van die van Steven van der Krogt (41), formuledirecteur van supermarktketen Dirk van den Broek.

Heb je weleens een romance gehad met een collega?

“Niet hier. Wel toen ik vroeger management trainee was bij Ahold. Het was een succesvolle romance, want ik ben inmiddels twaalf jaar met haar getrouwd.”

Wat is je ochtendritueel?

“Om kwart over zes gaat normaal gesproken mijn wekker. Die zet ik dan snel uit, zodat mijn vrouw niet wakker wordt. Vervolgens is het scheren, douchen, aankleden, een espresso en de deur uit voordat de rest van het gezin eruit is. Onderweg ontbijt ik dan met boterhammen. Die smeer ik de avond van tevoren altijd al. Niet alleen voor mezelf hoor, ik maak ook de lunchpakketjes voor mijn vrouw en kinderen. Tot zover mijn rol in het huishouden, haha.”

Hoeveel minuten of uur vergader je vandaag?

“Zeker zeven uur. Op maandag tot en met woensdag is dat wel standaard, al reken ik dan een-op-een overleg ook mee. Donderdag en vrijdag probeer ik zoveel mogelijk vrij te houden voor winkelbezoek. Er zijn wel dagen dat ik meer dan zeven uur moet vergaderen of heel veel korte afspraken heb. Daar kan ik wel tegenop zien.”

Wat doe je op kantoor dat je collega’s niet weten?

“Als ik even nergens aan wil denken, ga ik achter mijn computer op internet zoeken naar outdoorspulletjes. Ik hou van bergsport en wintersport. Dat weten mijn collega’s wel, maar ik denk dat ze niet weten dat ik af en toe tien minuutjes op internet zoek naar dingen. Of ik bekijk skifilmpjes, op YouTube.”

Steven van der Krogt, formuledirecteur van Dirk, gaat graag op bezoek in de winkels.

Een foto die is geplaatst door NRCQ (@nrcqnl) op

Hoeveel telefoontjes krijg je op een dag?

“Niet zo heel veel, vier ofzo. Vroeger belde ik meer, toen zat ik nog vaker in de auto. Ik moest een uur rijden naar mijn werk, dan had ik eerder de neiging om te bellen. Nu woon ik vlakbij mijn werk en loop ik sneller even bij mensen binnen. De tijd die ik kwijt was met reizen, heb ik nu over. Dat klinkt eigenlijk wel een beetje raar, met zeven uur vergaderen op een dag.”

Waar heb je deze week het meeste zin in?

“Ik ga morgen met het managementteam op winkelroute. Zoals ik al zei doe ik wekelijks wel winkelbezoek, maar niet elke week een winkelroute met het team. We gaan dan ook naar concurrenten. Dat doen we onaangekondigd. We stappen gewoon bij zo’n winkel binnen, stellen ons voor en vragen of we even rond mogen kijken. Dat mag eigenlijk altijd.”

Leuke rubriek? Eerdere afleveringen lees je hier. Ook met de computerloze yogagoeroe en de jacuzzi van de directeur van de ANWB.

Van wie wil jij weten wat hij of zij eigenlijk doet? Of vertel je zelf graag over je werkdag? Laat het ons weten via de knop ‘mail de redactie’.

    • Jolanda van de Beld