Alleen tweets die ertoe doen

Dat je vrienden nou niets te doen hebben op hun werk is één ding, maar dat ze dan je hele Twittertijdlijn volgooien met nieuwsberichten die je zou moeten lezen, is weer iets anders. En dan ook nog gaan klagen dat je dat nieuwtje hebt gemist als ze het erover willen hebben. Lees je dan niks wat ik op Twitter zet, vragen ze dan verongelijkt. Wie zich hier wel wat van aantrekt (wat je dus eigenlijk niet zou moeten doen) kan Nuzzel installeren. Die app filtert de verhalen waar je vrienden over twitteren. Niet geheel toevallig wordt Nuzzel bij mij grotendeels gevuld met verhalen van nrc.nl, maar je kunt ook kijken over welke verhalen vrienden van vrienden twitteren of facebooken of je kiest de optie van het nieuws dat je misschien zou hebben gemist. Die angst om iets te missen is trouwens heel ongezond en zorgt ervoor dat je geen werk verzet. Als je alleen het nieuws wilt zien dat je vrienden – die zo goed op de hoogte zijn – twitteren, en niet hun ongein of meningen, dan is Nuzzel ideaal.