Om te volgen: Isabel, Owen en Joey

Foto: BBC

Wie zou je moeten volgen buiten de partijprominenten? Owen Jones, columnist van The Guardian en auteur van een bestseller over working class, en Isabel Hardman, plaatsvervangend hoofdredacteur van The Spectator en tot begin dit jaar columnist bij The Daily Telegraph, zijn deze verkiezingen de meest gevraagde commentatoren. Omdat ze beiden uitgesproken meningen hebben, én jong zijn.

Jones (@owenjones84) vertolkt activistisch links, en trekt dezer dagen door het land om Labour-kandidaten te helpen. Zaterdag was hij bijvoorbeeld in South Thanet bij een rally tegen Nigel Farage. Hij is geen fan van Ed Miliband, onlangs schreef hij:

Labour should be offering a more radical alternative, whether it be on austerity, the living wage, housing, public ownership of utilities or tax justice.

Maar

Twitter avatar OwenJones84 Owen Jones A Tory government propped up by UKIP and the 17th century, otherwise known as the DUP. That’s what we’re up against

Isabel Hardman (@isabelhardman) werk voor een conservatief blad, maar pakt alle partijen even stevig aan. Ze is vooral de moeite waard om te volgen omdat ze erg goed is ingevoerd, en veel contacten heeft. Haar voorspelling:

The Tories may have just the message, in spite of gripes from some quarters and they may have just the election broadcasts. But if they’re not as good at contacting those voters who will swing the election and talking to them, finding out where they stand and following them up, then they will struggle.

Gelukkig kwam ze gisterochtend wel een Tory-team tegen:

Twitter avatar IsabelHardman Isabel Hardman Was eating a quiet banana in train carriage but am now suddenly surrounded by mob of Tory Team 2015, on their way to same destination.

Beiden werken mee aan wat een interessant tv-programma moet worden: Educating Joey Essex: General Election, What Are You Saying?! Joey Essex (@joeyessex_) ster van The Only Way is Essex (de Britse Oh Oh Cherso), weet niets van politiek en laat zich door Jones en Hardman bijspijkeren.

I’ve never voted before, but I’m really excited about getting to meet some of the most important people in the country to help me make my decision. I reckon I’ll take some pretty reem selfies too.

Hij heeft inmiddels Nick Clegg gesproken (en dacht dat de partij de Liberal DemoCATs waren), is gaan vissen met Nigel Farage (die was ‘reem’, cool) en selfies met Ed Miliband gemaakt. Cameron weigerde op Essex’ uitnodiging in te gaan.

    • Titia Ketelaar