Rusland doodt leider islamistische opstandelingen Kaukausus

Russische veiligheidstroepen hebben Aliaschab Kebekov, de leider van het aan Al-Qaeda gelieerde Kaukasusemiraat gedood in Boejnaksk, een plaats in de deelrepubliek Dagestan nabij de grens met Georgië en Azerbajdzjan. Het Russische antiterreurcomité (NAK) bracht een video uit waarin te zien is hoe het huis van Kebekov wordt opgeblazen met meerdere explosieven en schoten worden gelost. Kebekov was de opvolger van de vorig jaar uitgeschakelde Dokoe Oemarov, op dat moment de meest gezocht man van Rusland. De islamitische groepering opereert vanuit de Kaukasus en wordt onder andere verantwoordelijk gehouden voor de aanslag op de metro in Moskou in 2010 waarbij tientallen doden vielen, en in 2011 op een vliegveld in Moskou waarbij minstens 35 doden vielen. (AP)