Bontes weg bij VNL om lijsttrekker Moszkowicz

Tweede Kamerlid Louis Bontes heeft het voorzitterschap van Voor Nederland (VNL) neergelegd. Hij kan zich niet vinden in de keuze voor de lijsttrekker voor de komende verkiezingen, Bram Moszkowicz. Bij de volgende verkiezingen voor de Tweede Kamer stelt Bontes zich ook niet verkiesbaar voor VNL. Tot die tijd blijft hij wel in de Kamer voor de Groep Bontes/Van Klaveren. Het is de bedoeling dat die na de verkiezingen in de Kamer plaats gaat maken voor VNL, de toekomstige opvolger van de Groep dus. Het is een publiek geheim dat Bram Moszkowicz lijsttrekker van VNL wordt. Dat wordt later deze week officieel aangekondigd. Louis Bontes: „Ik heb onvoldoende vertrouwen in de ingeslagen weg. Het nieuwe boegbeeld van de partij staat te ver van mij af. Er is sprake van onverenigbaarheid van karakters.”