Lokale krant wint grote prijs met ‘Ferguson’

None
Foto David Carson/St. Louis Post-Dispatch

Een Amerikaanse politieman tijdens de rellen in Ferguson in augustus vorig jaar, nadat een politieagent de ongewapende Afro-Amerikaanse Michael Brown doodschoot. Met de fotoserie over de rellen heeft lokale krant The St. Louis Post-Dispatch de Pulitzerprijs voor nieuwsfotografie gewonnen.

Gisteren werden de belangrijkste Amerikaanse persprijzen uitgereikt. Een andere lokale krant, The Post and Courier uit Charleston won de belangrijkste Pulitzer, voor de reportageserie ‘Till Death Do Us Part’, over South Carolina als gevaarlijkste Amerikaanse staat voor vrouwen. The New York Times won drie Pulitzers, voor series over ebola. De foto’s, eerder ook in deze krant te zien, zijn van de Australische fotograaf Daniel Berehulak. De krant won ook de prijs voor onderzoeksjournalistiek, met een serie over lobbyisten. Deze prijs wordt gedeeld met The Wall Street Journal. (NRC)