Redactie De Telegraaf in conflict met uitgever TMG

De redactie van De Telegraaf is in conflict gekomen met moederbedrijf Telegraaf Media Groep (TMG). De directie van TMG wil De Telegraaf opsplitsen in zes delen: De Telegraaf, Privé, Vrouw, de Financiële Telegraaf, Telesport en Autovisie. De hoofdredactie heeft dan alleen inhoudelijke zeggenschap over De Telegraaf. Bijna alle redactieleden stemden gisteren tegen het plan, blijkt uit een motie in handen van de Volkskrant. Volgens Quote wil TMG-aandeelhouder Frank Botman bovendien de internetactiviteiten (GeenStijl, Jaap.nl) van TMG onderbrengen in een bedrijf waarvan hij zelf grootaandeelhouder wordt. Hoofdredacteur Sjuul Paradijs verzet zich hiertegen, en dreigt te worden ontslagen, volgens Quote. Volgens TMG is geen sprake van officiële plannen. (NRC)