54 ontheemden na explosie

De 54 bewoners van 43 woningen in en rond de Van Weerden Poelmanstraat in Heerlen kunnen waarschijnlijk een tot twee weken hun huis niet in. Daar ontplofte gisteren rond acht uur ’s ochtends een flatgebouw dat (op één appartement na) leegstond vanwege een renovatie. De oorzaak van de explosie wordt nog onderzocht, net als de exacte omvang van de aangerichte schade. Veel glas en dakpannen in de omgeving zijn gesneuveld. Mogelijk zijn gebouwen in de buurt ook ontzet. Het energiebedrijf heeft de gastoevoer rondom het gebouw afgesloten.

Twee van de drie gewonden konden na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De derde wordt vandaag ontslagen uit het ziekenhuis. Een deel van de mensen die tijdelijk hun woning niet in kunnen, is vannacht opgevangen in een zorgcentrum. Anderen overnachtten bij familie en vrienden. De bewoners mochten gisteren onder begeleiding even hun huis in om noodzakelijke spullen op te halen. (NRC)