Ex-president Mohammed Morsi veroordeeld tot 20 jaar celstraf

In een van de vier processen die tegen de Egyptische oud-president Mohammed Morsi lopen, is hij vanmorgen veroordeeld tot twintig jaar cel. Morsi werd verantwoordelijk gehouden voor de dood in 2012 van tien betogers bij het presidentieel paleis. Morsi stond met twaalf naaste medewerkers terecht. Overigens was de huidige president, Abdel Fattah El-Sisi, onder Morsi minister van Defensie. Tegen Morsi, de eerste democratisch gekozen president, lopen nog drie andere processen voor het samenwerken met buitenlandse organisaties om aanslagen te plegen, wegens spionage voor Qatar, ontsnapping uit de gevangenis en het beledigen van de rechterlijke macht. Morsi's voorganger Mubarak werd eerder vrijgesproken van het doden van demonstranten onder zijn bewind. (NRC)