Achterbakken AutoRAI

De Rolls-Royce Wraith, adviesprijs 360.000 euro, bagageruimte 470 liter. Zit de autosector weer in de lift nu? Nauwelijks. Hoewel de autoverkoop afgelopen kwartaal steeg met 2,9 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, is het behelpen met een totaal van 387.552 verkochte auto's. Bij de vorige editie van de AutoRAI in 2011 stond de teller nog op 555.000.

Al jaren, sinds 1899 om precies te zijn, dromen elke twee jaar op de AutoRAI de mannen weg. Weg bij de glimmende wagens, de nieuwste modellen. Glimmende velgen, de dames ernaast, de Bentleys, de BMW’s en Aston Martins kortom, alles waar een mannenhart van opleeft.

Er ís tenminste weer een AutoRAI. Die van 2013 werd gecanceld wegens de crisis in de sector. Zit de boel weer in de lift nu? Nauwelijks. Al steeg de autoverkoop afgelopen kwartaal wel met 2,9 procent ten opzichte van het eerste kwartaal 2014, het is behelpen met een totaal verkochte auto’s van 387.552. Bij de vorige editie van de AutoRAI in 2011 stond die teller nog op 555.000.

Dus blijft het bij dromen. Want de realiteit is: vier van de vijf auto’s die in Nederland het meest zijn verkocht, zijn kleintjes. De écht belangrijke vraag bij al die dromen en die visoenen, is dus: wat past er in de kofferbak?

    • NRC Q
    • Victor Wollaert