Dit is wat je vandaag moet weten

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit moet je vandaag weten.

Het maanzaad op je brood, de noten in je muesli en de thee die op tafel staat. Grote kans dat ze afkomstig zijn van Amsterdam Commodities, één van de oudste beursgenoteerde bedrijven van Nederland. Vandaag kwartaalcijfers.

TomTom gaat de strijd aan met de grote techbedrijven. Brengt dat weer goede resultaten?

Auto’s kijken? Op de AutoRAI wordt vooral de achterbak geïnspecteerd.

Poldernieuws

Nederlandse jachtenbouwers moeten volgens het Financieele Dagblad op zoek naar nieuwe klanten nu de Russen minder geld te besteden hebben.

Sjuul Paradijs heeft straks niets meer te zeggen over de katernen van De Telegraaf. De redactie komt in opstand, weet de NOS.

De diepvriesproducten van Iglo wisselen voor 2,6 miljard euro van eigenaar, meldt de Volkskrant. Miljardair Noam Gottesman verwacht ‘superieure rendementen’.

While you were sleeping… in the US

Tesla Motors was bijna van Google geweest, meldt Bloomberg.

HBO heeft voor de allereerste keer een webserie aangekocht, schrijft Techcrunch. En die draait volledig om drugs.

Volgens The Wall Street Journal profiteerde Canadian National Railway flink van een uiterst milde Canadese winter.

While you were sleeping… in Asia

Japan en de Verenigde Staten voeren stevige gesprekken over TPP, meldt de Japan Times. Dat is TTIP, maar dan tussen Azië en de VS.

Amazon en Alibaba vechten in India om marktaandeel, schrijft de Economic Times. Vooralsnog lijkt de markt groot genoeg voor iedereen.

Het Chinese staatsbedrijf CSR wil de hogesnelheidslijn Londen-Birmingham aanleggen, meldt de South China Morning Post. In eigen land bouwen ze al de ene na de andere snelle trein.

NRC Q’s citaat van de dag

“I’m going to help Under Armour bring the impact they’ve had in American Football, Basketball and sport performance to the football pitch.” - Voetballer Memphis Depay is ingeschakeld om sportmerk Under Armour ook in Europa groot te maken. Bekijk onze video.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q