Deze yogagoeroe doet eigenlijk nooit wat op de computer

Foto ANP

NRC Q wil alles weten van jouw werkdag. En van die van Johan Noorloos (42), Nederlands bekendste yogadocent, eigenaar van De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam en schrijver van het boek ‘Hoe yoga je leven kan veranderen’.

Wat doe je op je werk waar je collega’s niet van af weten?

“Ehm.. niks. Ik ben eigenlijk heel transparant. Ik ga overdag veel met mijn hond Boeddha wandelen. Maar dat weet iedereen wel.”

Yogagoeroe Johan Noorloos met zijn hond Boeddha

Een foto die is geplaatst door NRCQ (@nrcqnl) op

Hoeveel telefoontjes en mailtjes krijg je op een dag?

“Veel te veel. Gelukkig heb ik hulp van een goed team om me heen. Mailtjes lees ik nooit zelf. Dat regelt mijn team voor me. Als er iets belangrijks tussen zit, printen ze het voor me uit. En twee tot drie keer per week gaan we even samen zitten om de mails te beantwoorden. Ik doe zelf eigenlijk nooit wat op de computer. Behalve dan het typen in Word voor mijn nieuwe boek of voor mijn column in Grazia.”

Wat is je ochtendritueel?

“Ik sta altijd tussen zeven en half acht op. Ik mediteer eerst tien minuten op de rand van mijn bed. Dan trek ik een oude jas en oude schoenen aan en ga ik met mijn hond naar het Vondelpark. Af en toe blijf ik even wat langer hangen en drink ik een kop koffie of thee met iemand.”

Hoe ziet je dag er verder uit?

“Heel afwisselend. Iedere dag geef ik wel een les, een lezing of een training. Aan het einde van de middag heb ik een teach the trainer-training. Daar leid ik mensen op tot yogaleraar. En vanavond geef ik een beginnerscursus. Tussendoor schrijf ik nog een nieuw boek over yoga. Daarom vind ik het Vondelpark ook zo heerlijk, dat is voor mij echt een inspiratiebron.”

Tot hoe laat werk je ‘s avonds?

“Tot ongeveer twaalf uur. Ik geef ‘s avonds les en blijf altijd wel even in mijn yogaschool hangen. En dan werk ik thuis nog aan mijn boek.”

Waar heb je deze week het meeste zin in?

“De teach the trainer-trainingen. Daar begint weer een nieuwe groep. En ik heb ook wel zin in de lezingen die ik bij bedrijven geven. Ik laat bedrijven zien hoe yoga in het dagelijks leven een rol kan spelen.”

Wat kunnen bedrijven van je leren?

“Ik geef bijvoorbeeld een inspiratiesessie op een heidag. Ik praat dan over hoe je je dromen kunt verwezenlijken en hoe meditatie daarbij kan helpen. Het is een misvatting dat yoga en meditatie verspilling zijn van je tijd. Stilte is juist een mooi en vruchtbaar moment.”

Zijn er nog dingen waar je wakker van ligt?

“Op dit moment niet. Twee jaar geleden richtte ik mijn eigen yogaschool op. Dat vond ik nog wel eens spannend. Ik dacht: ‘Kan ik dit wel?’ Maar het is gelukt.”

    • Marieke ten Katen