Brand uitgebroken in Britse ambassade in Den Haag - persoon opgepakt

Brand in de Britse ambassade Foto Arjan Dekker

In de Britse ambassade in Den Haag is vanochtend brand uitgebroken. Dat meldt de brandweer. In de omgeving van het pand is een persoon aangehouden. Er zijn geen gewonden gevallen en het vuur is inmiddels onder controle.

De brandweer spreekt van een grote brand. De brand woedde vooral aan de achterkant van het gebouw. In de omliggende straten hing veel rook. Er is nog niets bekend over de omvang van de schade. Burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) kwam vanochtend kijken bij de brand.

In de buurt van de ambassade is een 32-jarige inwoner van Den Haag aangehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie Den Haag aan nrc.nl. Er wordt momenteel onderzocht of hij iets met de brand te maken heeft.

De ambassade is gelegen aan de Lange Voorhout 10:

    • Casper van der Veen