Target flatert met onbereikbare online winkel

Foto iStock

Wat gebeurde er in de VS terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Bryant Park kleurde donderdag roze tijdens de launch party van Target in New York. De warenhuisketen pakte groots uit voor de exclusieve kledingcollectie van Lilly Pulitzer met een pop-upwinkel en een rode loper. Er stonden volgens Women’s Wear Daily zelfs vele honderden mensen in de rij om een van de gelimiteerde kledingstukken van het zomerse modemerk te bemachtigen.

De lancering in de online winkel van Target gisteren was echter een stuk minder succesvol, schrijft Fortune. De site kon namelijk maar moeilijk het verkeer aan van consumenten die reikhalzend hadden uitgekeken naar een van de grootste en prestigieuze lanceringen van het jaar (tot nu toe).

De problemen voor Target begonnen al vroeg na de opening van de verkoop van de gelimiteerde kledingstukken van Lilly Pulitzer:

Twitter avatar Target Target We know you’re excited for #LillyforTarget. The website is updating & will be shoppable soon. Thanks for your patience & stay tuned.

En werden daarna alleen maar erger:

Twitter avatar Target Target Due to the overwhelming excitement for the #LillyforTarget collection we are making adjustments to our website. Stay tuned for updates.
Twitter avatar Target Target For those still waiting for #LillyforTarget, we are continuing to work through our website experience. We will share updates as they come.
Twitter avatar Target Target We know you’re frustrated & we’re sorry. We appreciate your patience. You can now shop the #LillyforTarget collection http://t.co/7CxiiJQj9P

Hoe kan het dat Target deze problemen niet had voorzien, vraagt Fortune zich af. De retailer beperkte gedurende de nacht het aantal bezoekers tot een minimum en was meerdere malen uit de lucht. Pas na zes uur ‘s ochtends leken de problemen opgelost. De collectie was dan ook snel uitverkocht. Maar veel nachtbrakers bleven met lege handen achter.

Hoewel Target zijn excuses aanbood, waren veel van hen dan ook boos. Maar deze flater kan ook een probleem gaan opleveren voor CEO Brian Cornell, schrijft Fortune. Sinds zijn aantreden vorig jaar augustus maakte hij van e-commerce zijn prioriteit.

De Target-commercial voor de Lilly Pulitzer collectie:
https://youtu.be/nnLMwkDZsIs

NSA slaat plank mis

Met alle afluisterschandalen en onthullingen rond van inbreuken in de privacy van burgers, kon het imago van de National Security Agency (NSA) een opsteker gebruiken. Voor Earth Day aanstaande woensdag, de dag waarop consumenten gestimuleerd worden om na te denken over hun gedrag en de gevolgen daarvan op het milieu, probeert de NSA jonge scholieren te leren beter te recyclen. Dat doet de overheidsinstelling met mascotte Dunk en slaat daarmee volgens The Verge de plank helemaal mis.

Twitter avatar NSAGov NSA/CSS #EarthDay is this Wed. Meet Dunk, the NSA’s #Recycling Mascot & learn about our #green efforts.http://t.co/QdgRPbhDqh http://t.co/LjNHf9QeR4

The Verge, die Dunk vast niet alleen aanvalt vanwege zijn uiterlijk maar ook het afluistergedrag van de organisatie achter hem, heeft geen goed woord over voor het blauwe mannetje. De techsite vindt hem eng, ongemakkelijk ogend en veel te gespierd:

Ignore for a second the fact that Dunk is dressed like a cross between an inoffensive cartoon toddler and a dad who hates when sand touches his feet, and focus on his face. What expression is that? Casually disguised stomach trouble? Drinking orange juice after brushing your teeth? Barely concealed social anxiety? Why are his eyebrows just raised bumps seemingly molded out of excess plastic? Who is Dunk’s dentist? And most importantly: Why are Dunk’s biceps so incredibly sculpted?

Maar oordeel vooral zelf over Dunk, die zijn best doet om kinderen te laten recyclen, met deze video.

PG&E weer slecht in het nieuws

Slecht nieuws voor Pacific Gas and Electric Company. Dit weekend raakten twaalf mensen gewond in Fresno toen een gaspijplijn scheurde, meldt The Wall Street Journal. Een gemeentewerker raakte met een bulldozer per ongeluk de leiding, waar aardgas onder hoge druk in vervoerd werd, tijdens graafwerkzaamheden.

Het ongeluk komt op een moeilijk moment. PG&E kreeg eerder deze maand al een boete van 1,6 miljard dollar vanwege overtredingen van lokale en federale veiligheidsvoorschriften naar aanleiding van onderzoek naar een gasexplosie in 2010. Hoewel de schuld niet bij het energiebedrijf lijkt te liggen voor het ongeluk van dit weekend, rakelde het wel herinneringen op aan het dodelijke voorval in San Bruno in 2010 waar acht mensen bij omkwamen, 58 inwoners gewond raakten en 38 woningen werden verwoest.

    • Hans Klis