In beeld

De zoveelste ramp met een vluchtelingenboot

Zaterdagnacht verongelukte opnieuw een schip volgeladen met vluchtelingen, net buiten de Libische kust. Achttien reddingsboten hebben gezocht naar drenkelingen, maar tot nu toe zijn slechts 28 overlevenden en 24 lichamen gevonden. Eerder meldden autoriteiten op basis van het getuigenverslag van een overlevende dat er 700 migranten aan boord waren. Daarbij zaten er volgens de Bengalese getuige zo’n 300 mensen opgesloten in het ruim, wat het relatief lage aantal gevonden lichamen zou verklaren. De Italiaanse premier Matteo Renzi heeft de EU dringend opgeroepen tot overleg over het lot van de aanhoudende stroom vluchtelingen die de oversteek naar Europa proberen te maken. Lees hier meer over de bootramp. Op zondag sloeg opnieuw een boot om met zo'n 130 vluchtelingen aan boord. Zij hadden meer geluk en werden gered door een passerend koopvaardijschip.,
19 april. Een reddingsboot van de kustwacht is 's nachts op zoek naar slachtoffers van de ramp. Beeldmateriaal van de Italiaanse kustwacht Guardia di Finanza April 19, 2015.
REUTERS / Guardia di Finanza / Handout via Reuters
De haven van Senglea, Malta, 20 april. Het kustwachtschip 'Bruno Gregoretti' arriveert met aan boord lichamen van verdronken vluchtelingen. Alle lichamen worden naar Malta gebracht.
REUTERS / Darrin Zammit Lupi
REUTERS / Darrin Zammit Lupi
REUTERS / Darrin Zammit Lupi
De Italiaanse premier Matteo Renzi met minister van defensie Danilo Errico (l) en hoofdcommissaris van politie Alessandro Pansa (r) tijdens een persconferentie over het schip dat zaterdagnacht omsloeg, Rome, Italië, 19 april.
EPA / Angelo Carconi
Het Vaticaan, 19 april. Paus Franciscus zei tijdens het Regina Coeli-middaggebed het volgende: "Er wordt gevreesd voor honderden doden", daarna boog hij zijn hoofd in stil gebed, gevolgd door de tienduizenden die onder zijn raam stonden.
AP / Andrew Medichini
Pozzallo, Sicilië, Italië, 20 april. Op zondag sloeg weer een vluchtelingenboot om, in het Kanaal van Sicilië. Een koopvaardijschip schoot te hulp en redde zo'n 100 migranten, onder wie 28 kinderen.
AP / Alessandra Tarantino
AP / Alessandra Tarantino
AP / Alessandra Tarantino
AP / Alessandra Tarantino
AP / Alessandra Tarantino
AP / Alessandra Tarantino
AP / Alessandra Tarantino
AP / Alessandra Tarantino
AP / Alessandra Tarantino