Wat een poeier! De Goal van het Weekend komt uit België

Een voetbalfeest in de Eindhovense binnenstad waar zo’n honderdduizend mensen op af kwamen. Niet veel zuidelijker wordt ondertussen nog stevig om de titel gevochten en de mooiste goal van het weekeinde komt dan ook uit België.

Kan 'ie het zelf geloven? Ja, Nicklas Pedersen; die bal vloog er echt in. Hollandse Hoogte / VI Images

Een voetbalfeest in de Eindhovense binnenstad waar zo’n honderdduizend mensen op af kwamen. Niet veel zuidelijker wordt ondertussen nog stevig om de titel gevochten en de mooiste goal van het weekeinde komt dan ook uit België.

3. Memphis Depay (PSV)

Een beetje als eerbetoon aan De Man van de nieuwe landskampioen, voor wie nu in elk geval Manchester United en Paris S-G zich (al dan niet recentelijk) gemeld hebben. En een beetje omdat het een heerlijk ingeschoten vrije trap is. Luc Nilis zal naast z’n kampioenssigaar nog een exemplaar hebben opgestoken toen hij zoveel van zijn eigen specialiteit van weleer terugzag in de goal van Depay. De krul gekoppeld aan precisie en snelheid.

2. James Rodriguez (Real Madrid)

Madrid houdt de druk op Barcelona in de strijd om het kampioenschap van Spanje. Afgelopen zaterdag had James ‘m er heel behoorlijk in zitten als gepaste beloning voor watervlug combinatiespel. We zien niet heel veel van ‘m, maar toch wel weer de tweede keer dit seizoen in deze rubriek voor de jonge Colombiaan.

1. Nicklas Pedersen (AA Gent)

Vervelend, heel vervelend zijn de herinneringen aan deze 27-jarige knul. Dat ‘ie expres slecht gaat trainen bij FC Groningen - dat toch ruim 2 miljoen euro voor hem betaalde - omdat coach Pieter Huistra hem niet opstelt, is al niet fraai. Maar het EK 2012 direct de nek omdraaien door met Denemarken een beetje van Oranje gaan lopen te winnen? Kom op zeg, dáár bewaren wij hier in Holland bijzonder slechte herinneringen aan. Nicklas Pedersen; dit doelpunt is wel het minste dat je terug kon doen.

    • Jules Seegers