Flat in Heerlen zwaarbeschadigd door gasexplosie - grote ravage, 3 gewonden

Gasexplosie in Heerlen
Gasexplosie in Heerlen Foto NRC / Joep Dohmen

In een flat aan de Van Weerden Poelmanstraat in Heerlen is een grote gasexplosie geweest. Volgens de politie zijn daarbij ten minste drie gewonden gevallen, van wie één ernstig.

Omwonenden hoorden rond 8 uur een harde knal. Boven de stad was flinke rook te zien. De bovenste etage van een flat met vier verdiepingen is vrijwel volledig weggevaagd. De appartementen in de galerij stonden leeg in verband met renovatie en de winkels op de begane grond waren nog niet geopend. De hulpdiensten zijn ter plaatse en ook interim-burgemeester Frans Weekers is gearriveerd.

Flinke schade

Volgens de politie is de schade omvangrijk. In de omgeving ligt op veel plaatsen glas, de ruiten van woningen en winkels gingen aan diggelen. Woningen in de omgeving worden ontruimd.

NRC-redacteur Joep Dohmen, die ter plaatse is, zegt:

“De schade in de wijde omgeving is enorm. Honderden ruiten zijn gesprongen, daken zijn beschadigd. Voor directe omwonenden wordt opvang geregeld.”

Hulpdiensten in de  Lindberghstraat.

Hulpdiensten in de Lindberghstraat. Foto NRC / Joep Dohmen

De politie is om 8.37 uur uitgereden naar Lindberghstraat, in de wijk Caumerveld-Douve Weien.

Het zwaarbeschadigde gebouw in Heerlen

Het zwaarbeschadigde gebouw in Heerlen. Foto NRC / Joep Dohmen

Heerlen 3

Het gebouw in Heerlen, na de gasexplosie.

Het gebouw in Heerlen, na de gasexplosie. Foto NRC / Joep Dohmen

Woningcorporatie Wonen Zuid is eigenaar van de huurflat. Wat er precies is gebeurd in de flat en of er al renovatiewerkzaamheden bezig waren, kon een woordvoerder van de corporatie volgens persbureau ANP niet zeggen.

Dohmen:

“Als je de ravage ziet, is het een wonder dat het aantal gewonden zo beperkt is. Als de flat bewoond was geweest, zou er nu sprake zijn van een totaal andere situatie.”

In onderstaande video is de ravage goed te zien: