Dode bij botsing tussen trein en bierfiets

Het restant van de aangereden bierfiets.
Het restant van de aangereden bierfiets. Foto screenshot Twitter

Bij een botsing tussen een trein en een bierfiets in Eindhoven is een dode gevallen. Het slachtoffer is een 24-jarige jongen die op de bierfiets zat, aldus een woordvoerder van de politie. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend.

Het ongeval gebeurde rond 18.30 uur op de spoorwegovergang aan de Tongelresestraat. De politie zegt morgen op zijn vroegst meer te weten over de toedracht. De andere passagiers van de bierfiets, volgens de politie tussen de vijftien en twintig man, wisten tijdig af te stappen toen de trein naderde. Niemand raakte verder gewond.

Voetbalteam

Op de bierfiets zat volgens het Eindhovens Dagblad een voetbalteam van de club EMK uit Nuenen. Ze vierden dat ze gisteren kampioen waren geworden.

De locatie van het ongeluk:

Het spoor op de locatie van het ongeluk is afgezet. Tussen Eindhoven en Weert rijden geen treinen, meldt de NS. De extra reistijd bedraagt dertig tot zestig minuten. De verstoring is volgens het spoorbedrijf naar verwachting rond 23.30 uur verholpen.

    • Sam de Voogt