Dit is wat je vandaag moet weten

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Zelfs de topman van ProRail is het zat. Altijd weer die stilstaande treinen bij de Schipholtunnel. NRC Q zette alle storingen (en hun oorzaken) op een rij.

De garage. Geboorteplaats van techgiganten als Google, Apple en Amazon. De Silicon Valley variant van de American Dream. Maar vooral: een mythe.

Wie op Bali een sixpack Bintang wil kopen bij de 7-Eleven, heeft pech. Mag niet meer van de Indonesische overheid. En dus is Heineken boos.

Zit je ook zo lekker op de tocht? Nederlandse werknemers blijken maar wat ontevreden over het klimaat op hun kantoor.

Poldernieuws

Belastingparadijs Nederland zit Afrikaanse landen in de weg. Minister Ploumen maakt daar een einde aan, bericht de Volkskrant.

Philips topman Frans van Houten kijkt met angst en beven naar de Engelse verkiezingen. Hij vreest een Brexit, schrijft de Financiële Telegraaf.

De omzet van de bloemenexport naar de Verenigde Staten steeg flink, maar volgens het Financieele Dagblad zetten Amerikanen niet opeens meer tulpen op tafel.

While you were sleeping… in the US

Target flatert met een onbereikbare online winkel op een van hun belangrijkste dagen van het jaar, schrijft Fortune.

De NSA kan na alle schandalen niks meer goed doen. Zelfs hun mascotte voor Earth Day is ruk, vindt The Verge.

De Pacific Gas and Electric Company komt opnieuw slecht in het nieuws na weer een gasexplosie, meldt The Wall Street Journal.

While you were sleeping… in Asia

Duurzame Amerikaanse energie wordt binnenkort opgeslagen door de Japanse Toshiba en Sumitomo, schrijft de Nikkei Asian Review.

De Chinese Automarkt groeit minder hard, maar de autoshow in Shanghai is toch the place to be voor autoproducenten, schrijft de South China Morning Post.

De China Daily noemt zeven trends waar het midden- en kleinbedrijf binnenkort mee te maken krijgt.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q