Diepvriesgigant Iglo voor 2,6 miljard euro naar nieuwe eigenaar

Een bebaarde man geniet van een visstick tijdens een wedstrijd in 2009 van Iglo voor de beste look-a-like van Kapitein Iglo.
Een bebaarde man geniet van een visstick tijdens een wedstrijd in 2009 van Iglo voor de beste look-a-like van Kapitein Iglo. Foto: ANP / Ade Johnson JOHNSON

Diepvriesvoedselproducent Iglo Group is verkocht voor 2,6 miljard euro. Dat maakte de huidige eigenaar van de maker van vissticks, het Britse Permira, vandaag bekend.

Koper is de nu nog lege Britse holding Nomad, in handen van dealmakers Martin E. Franklin en Noam Gottesman. Permira krijgt na de transactie ook een belang van 9 procent in Nomad.

Iglo is de op-een-na-grootste diepvriesvoedselproducent van de wereld, na Nestlé. In Europa is het bedrijf marktleider. Naast de bekende vissticks maakt het bedrijf ook andere diepvriessnacks en -groenten. Het bedrijf had vorig jaar een omzet van ongeveer 1,5 miljard euro.

Permira had Iglo Group sinds 2006 in handen. Destijds betaalde het private-equitybedrijf 1,8 miljard euro voor Iglo aan het Brits-Nederlandse Unilever. In 2010 werden ook nog de Italiaanse diepvriesactiviteiten van Unilever overgenomen voor 805 miljoen euro.

Nomad heeft sinds een jaar een beursnotering in Londen. Het haalde met de beursgang omgerekend 465 miljoen euro op, bedoeld voor overnames.

Lees bij NRC Q: Welke merken beheersen jouw leven het meest? Doe de quiz