Dance met een bulk onderhuidse emotie

De muziek is prachtig, maar de naam verwarrend. ‘Bob Moses’ bestaat uit twee personen die geen van beiden Bob Moses heten. Tom Howie en Jimmie Vallance, twee naar New York verhuisde Canadezen, sloten als Bob Moses een gelukkig huwelijk niet alleen met elkaar, maar ook tussen de elektronische dansmuziek en popvocalen, oftewel tussen huiskamer en dansvloer.

Het leidt op hun debuut All In All, een compilatie van twee EP’s, tot anderhalf uur aan bedwelmende nummers, opgebouwd uit elektronica en met voldoende beats op om te dansen, maar ook een melancholische ondertoon. Melancholie en romantische verzuchting waren zeldzaam in dance. Tegenwoordig komen ze vaker voor, neem Moderat en het Nederlandse Weval. Howie’s zangstem klinkt lui en onderkoeld, maar suggereert een bulk aan emotie, zowel in eigen nummers als in de enige cover, I Ain't Gonna Be The First To Cry, van soulzanger Bobby Bland.

    • Hester Carvalho