Verstappen valt opnieuw uit met problemen - Hamilton wint

Max Verstappen (rechts) in duel met Pastor Maldonado van Lotus. Foto EPA / Valdrin Xhemaj

Na Melbourne en China is Max Verstappen ook in Bahrein uitgevallen met technische problemen. De auto van de Nederlander verloor halverwege de race plots snelheid, waarna Verstappen zijn Toro Rosso na 36 ronden in de pitsstraat parkeerde. Op dat moment reed de jonge coureur al een onopvallende race.

Twitter avatar F1 Formula 1 RETIRED: Verstappen’s race is over #BahrainGP #F1atTwilight http://t.co/NGh0bsuVBK

Verstappen worstelde tijdens de kwalificatie op zaterdag al met zijn auto en moest vandaag daarom van de 15de plek van start. Hij slaagde er bij de start nog in om één plek te winnen, maar toucheerde kort daarop de Lotus van Pastor Maldonado. Na zeven van de 57 ronden moest Verstappen de pit in om de neus van zijn auto te laten vervangen.

In een niemandsland

Door die pitstop zakte de coureur van Toro Rosso terug naar de negentiende en laatste plaats. Hij wist nog wel de trage auto’s van Marussia in te halen, maar daarna reed de 17-jarige coureur in een soort niemandsland, met een gat van enkele seconden voor én achter hem.

Verstappen kreeg dus geen kans om fraaie inhaalacties te laten zien. Wel reed hij langer dan zijn teamgenoot Carlos Sainz jr., die in ronde 32 uitviel met technische problemen. Tijdens de kwalificatie had Sainz het met een negende plek juist nog veel beter gedaan dan Verstappen.

Al twee keer problemen

Het is voor Verstappen de derde keer dat hij met problemen uitvalt. Tijdens de race van vorige week leek hij tot een paar rondes voor het einde nog punten te gaan halen, maar vlak voor de finish hield zijn motor er mee op. Ook tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen viel Verstappen al uit op een kansrijke positie.

Na vier Grand Prix’ staat Max Verstappen nog steeds op 6 WK-punten, die hij verdiende met zijn achtste plaats in Maleisië. Ook teamgenoot Carlos Sainz jr. heeft 6 punten, nadat hij zowel in Australië als Maleisië in de punten reed.

Hamilton onbedreigd naar de overwinning

Terwijl de Toro Rosso’s worstelden in een wedstrijd waarin de Italiaanse renstal nog nooit in de punten wist te rijden, kende regerend wereldkampioen Lewis Hamilton weer opvallend weinig problemen. De Brit, die de eerste en derde Grand Prix van het seizoen al won, ging vanaf het begin aan de leiding en won de race.

Achter Hamilton ontspon zich wel een aardige strijd om de tweede plek, tussen Nico Rosberg en oud-wereldkampioen Kimi Raikkonen. Die plek ging uiteindelijk naar Raikkonen, nadat de Mercedes-coureur met een kapotte rem de baan afschoot. Sebastian Vettel werd vijfde, achter Valtteri Bottas.

    • Joost Pijpker