Nederlandse boot Brunel wint havenetappe Volvo Ocean Race

Het Nederlandse zeiljacht Team Brunel tijdens de tweede etappe in de Volvo Ocean Race voor de kust van Abu Dhabi. Foto ANP/Ainhoa Sanchez

Team Brunel heeft gisteren de havenrace in de Braziliaanse stad Itajai, onderdeel van de Volvo Ocean Race, gewonnen. De boot met aan boord de Nederlanders schipper Bouwe Bekking, Gerd-Jan Poortman, Timo Hagoort, Dirk de Ridder en Stefan Coppers, was de andere vijf boten te snel af.

Het was de eerste zege voor het team in een havenrace. Eerder won de boot al de tweede etappe van de Volvo Ocean race die eindigde in Abu Dhabi. De resultaten van gisteren tellen niet mee voor het algemeen klassement van de Volvo Ocean Race, maar voor een apart havenklassement. Op die ranglijst staat het Nederlandse team nu eerste. In het algemeen klassement staat Team Brunel derde, achter de teams Abu Dhabi en Dongfeng.

Van Alicante naar Gothenborg

De volgende etappe start vandaag en gaat van de Braziliaanse havenstad naar de Amerikaanse stad Newport, een etappe van ruim 5.000 zeemijl. Het is de zesde etappe van ‘s werelds grootste en meest prestigieuze zeilrace, die vorig jaar oktober begon in het Spaanse Alicante en na een wereldreis op 21 juni zal eindigen in het Zweedse Gothenborg. In de tussentijd leggen de boten in elf etappes ruim 38.000 zeemijl af.

    • Sam de Voogt