Lichaam vermiste schipper gevonden bij Hoofdplaat

De schipper die sinds 6 februari werd vermist op de Westerschelde, is gevonden. Passanten zagen zijn stoffelijk overschot vanmorgen drijven bij een steiger ter hoogte van het dorp Hoofdplaat en waarschuwden de hulpdiensten.

Dat meldt de politie. Het lichaam van de man is met behulp van de waterpolitie en de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij naar de kant gebracht. Aan de hand van gebitsgegevens is vastgesteld dat het zondag gevonden stoffelijk overschot van de man is.

Twitter avatar Politie_Zeeland Politie_Zeeland #Hoofdplaat Dode is gevonden door voorbijganger. Boten van @PolitieLE (waterpolitie) en @KNRM zijn ter plaatse om te helpen.

De 35-jarige man was schipper van binnenvaartschip de Rick. Begin februari kapseisde het bij Hoofdplaat, ongeveer 6 kilometer ten oosten van Breskens. Een zandzuiger was zand aan het overladen op het schip, toen het plotseling omsloeg. Aan boord waren drie mensen, twee van hen konden worden gered. De politie onderzoekt het ongeval.

    • Mirjam Remie