Kovacs is duistere verwant Caro Emerald

Sharon Kovacs is een nieuw Nederlands popfenomeen, gehuld in wolfskap en met een getroebleerde voorgeschiedenis die al werd blootgelegd in een documentaire voor haar debuutalbum uitkwam. Shades Of Black haalde subiet de top van de albumlijst, dank zij een opmerkelijk zangtalent en de vele invloeden die ze in haar doorleefde muziek tentoonspreidt. Kovacs is een Caro Emerald met een dark side, een Nederlandse Amy Winehouse en discipel van Billie Holiday, Shirley Bassey en Nina Simone. In die veelheid van referenties schuilt ook haar zwakte, want Kovacs kruipt in zoveel personages dat er nog geen eigen identiteit tevoorschijn komt uit haar geknepen stemmetjes en naar klassieke orkestpop lonkende instrumentatie. Ze zingt op haar best als ze er geen overdreven act van maakt, in de tijdloze popsong My Love of het door Colin ‘Kyteman’ Benders prachtig georkestreerde Shirley (Sound of the Underground).

    • Jan Vollaard