Eredivisie: FC Dordrecht degradeert door winst Go Ahead Eagles in de Kuip

Go Ahead Eagles-speler Jules Reimerink scoort de 0-1 in de Kuip.
Go Ahead Eagles-speler Jules Reimerink scoort de 0-1 in de Kuip. Foto ANP

FC Dordrecht is gedegradeerd uit de Eredivisie. Doordat Go Ahead Eagles zojuist met 1-0 won tegen Feyenoord in de Kuip is de ploeg uit Deventer niet meer te achterhalen door de Dordrechters, die gisteren met 0-3 verloren van Vitesse. Feyenoord ziet de tweede plek die recht geeft op de voorronde van de Champions League uit zicht verdwijnen.

De Rotterdammers sprongen slordig om met de kansen die ze creëerden. Liefst negentien keer waagde de ploeg van vertrekkend coach Fred Rutten een schot op doel maar er viel geen enkele goal. Go Ahead Eagles zag daarentegen twee doelpunten wegens buitenspel afgekeurd worden, waarvan één onterecht. In de 71e minuut kreeg de ploeg uit Deventer toch loon naar werken dankzij een goal van Jules Reimerink.

Spanning rond 17e plek, 2e plek binnen handbereik Ajax

Door de verrassende overwinning doet Go Ahead goede zaken in de strijd tegen degradatie. FC Dordrecht is inmiddels al uitgeschakeld, en hoewel de ploeg van hoofdtrainer Dennis Demmers nog altijd zeventiende staat, werd het verschil met NAC Breda (16e met één punt voorsprong) en Heracles (15e met twee punten voorsprong) teruggebracht.

Feyenoord kan de felbegeerde tweede plek bijna op zijn buik schrijven. Door het verlies is de achterstand op Ajax nog altijd acht punten, met nog maar drie wedstrijden te spelen. Bovendien hebben de Amsterdammers nog een wedstrijd tegoed. Als de ploeg van Frank de Boer vanmiddag in eigen huis wint van NAC Breda, dan stelt het kwalificatie voor de voorronde van de Champions League van volgend seizoen veilig.

De andere wedstrijden die vanmiddag worden gespeeld in de Eredivisie zijn Heracles tegen PEC Zwolle en FC Utrecht thuis tegen FC Twente.

    • Sam de Voogt