In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Met deze week beelden van de zandstorm in Beijing, de protesten tegen president Dilma Rousseff, en plaatjes van het zomerse weer van de afgelopen week. WAARSCHUWING: Sommige foto's in deze serie kunnen als schokkend worden ervaren.
16 april, Amerika: Balletdanseres Himika Tamamoto (7) maakt zich klaar voor een dansauditie.
Foto AFP / Timothy A. Clary
13 april, Turkije: Nabestaanden van de 301 omgekomen mijnwerkers afgelopen jaar wachten buiten bij een tribunaal waar verdachten terechtstaan.
Foto AFP / Ozan Kose
16 april Frankrijk: Fransen komen bij elkaar nadat duidelijk geworden is dat zeshonderd banen verdwijnen waarvan 265 bij Dim.
foto AFP / Jean-Philippe Ksiazek
16 april, Athene: Een demonstrant probeert de oproerpolitie aan te vallen tijdens een protest tegen de komst van zwaar beveiligde gevangenissen.
Foto Reuters / Alkis Konstantinidis
15 april, Guatemala: Iemand van de begraafplaats in Guatemala stad rust uit op een doodskist terwijl naast hem een gemummificeerd lichaam staat. Als er niet meer betaald wordt voor de graven, is het aan de medewerkers van de begraafplaats om deze te ruimen.
Foto Reuters / Jorge Dan Lopez
14 april Brooklyn: Een sticker van Hillary Clinton op een lantaarnpaal vlak naast het hoofdkantoor van Clinton.
Foto / Reuters / Brendan McDermid
13 april, Turkije: Nabestaanden bij de begrafenis van een man die is omgekomen bij gevechten tussen het Turkse leger en de Koerdische Arbeiderspartij.
Foto EPA / Stringer
15 april, Jeruzalem: Medici verzorgen een man die is aangevallen in Jeruzalem.
Foto Reuters / Ammar Awad
17 april, Johannesburg: Een vrouw bedepekt met roet in de buitenwijken van Johannesburg. Een paar uur eerder brandde er een auto uit op de plek waar de vrouw staat.
Foto AFP / Mujahid Safodien
15 april, Nepal: Mensen kijken uit het raam tijdens het Bisket Jatra festival in Thimi. Tijdens het festival wordt het Nepalese nieuwjaar 2072 gevierd.
Foto EPA / Narendra Shrestha
14 april, Zwitserland: Sterren gefotografeerd vanaf het Riffel-berggebied in Zwitserland.
Foto EPA / Jean-Chtistophe Bott
12 april, Irak: Een Irakees kust een bodybag op de grond waarin vermoedelijk het lichaam van iemand in ligt die is vermoord door jihadisten van Islamistische Staat.
Foto AFP / Ahmad Al-Rubaye
15 april, China: Een stel dat mondkapjes draagt, kust elkaar tijdens een zandstorm in Beijing. Na de zandstorm kleurde de horizon van Beijing oranje.
Foto Reuters / China Daily
12 april, Sao Paulo: Demonstranten protesteren tegen President Dilma Rousseff vanwege een schandaal bij het oliebedrijf gerund door de staat.
Foto Reuters / Paulo Whitaker
15 april, Zuid-Korea: Een nabestaande van de ramp met de Sewol veerboot, gaat een jaar later terug naar de rampplek.
Foto Reuters / Ed Jones
14 april, Vienna: Mensen genieten van de zon langs de oever van het Donaukanaal.
Foto Reuters / Heinz-Peter Bader
Obock, Djibouti 12 april. Een atletiekbaan, een half ontbloot been wat nog net buiten het fotokader verdwijnt… De lucht is helder en door de wind waaien de doeken, die geknoopt zijn aan het hek, flink omhoog. Op de achtergrond loopt een jongetje met samengeknepen ogen en zonder schoenen ferm vooruit, blik op oneindig. Wat doet hij daar? Waar gaat hij heen? Dit is het verblijf van een vluchteling. Sarah Kartono Fotoredacteur NRC Handelsblad
Foto AFP / Tony Karumba
15 april, Frankfurt: Een actievoerder valt ECB-president Mario Draghi aan met confetti. Ze riep daarbij op tot “een eind van het dictatorschap van de ECB”.
Foto Reuters / Kai Pfaffenbach
16 april, Tokio: Een man speelt golf onder een viaduct in Tokio.
Foto Reuters / Thomas Peter
12 april, Syrië: Een kind loopt langs een plas bloed bij een Syrische school. Bij een luchtaanval van het Syrische leger kwamen vijf kinderen en vier volwassenen om het leven.
Foto AFP / Zein Al-Rifai