Weer

Deze droge dagen met veel zonneschijn hebben we te danken aan een hogedrukgebied dat zich met zijn kern bevindt boven Schotland. Een uitloper van het hogedrukgebied heeft zich uitgebreid tot aan Nederland. Om dit drukgebied draait de wind met de klok mee, waardoor er bij ons een noordoostelijke aanvoer is van relatief droge lucht. De rest van deze zaterdag verloopt dan ook stralend zonnig. Er is haast geen wolkje aan de lucht. Zo kan de temperatuur ook weer wat opklimmen, naar 11 graden op de Waddeneilanden tot 16 graden in Brabant. De noordoostenwind neemt af en in de heldere nacht naar zondag koelt het snel af. In het binnenland kan het tot vorst aan de grond komen. De zondag start zoals de zaterdag geëindigd is, met veel zonneschijn. Wel vindt er langzaam een verandering plaats. De wind draait naar het noorden en zo komt er iets vochtigere lucht vanaf zee onze kant op. In de loop van de dag drijven dan ook enkele wolkenvelden vanaf zee het land op. Vooral in de noordelijke provincies verdwijnt de zon af en toe achter de wolken. Het blijft echter zeer fraai lenteweer. Daarbij wordt het 14 tot 17 graden. Direct aan zee is het iets frisser. Ook de dagen erna lijkt het mooi voorjaarsweer te blijven.