Verstappen vijftiende in kwalificaties Grote Prijs Bahrein

Max Verstappen
Max Verstappen Foto EPA / Srdjan Suki

De Nederlandse Formule 1-rijder Max Verstappen is vandaag vijftiende geworden bij de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Bahrein. De 17-jarige coureur had motorproblemen en klokte daardoor een rondetijd van 1.35,103, meldt persdienst ANP. Met die tijd kwam hij een halve seconde te kort om door te mogen naar de beslissende fase (Q3) van de kwalificaties.

Dat betekent dat Verstappen morgen bij de Grote Prijs van Bahrein vanaf de vijftiende plek mag starten. De race is een van de populairste Grand Prix ter wereld. De Limburger had tijdens de trainingen remproblemen en last van overstuur.

Winst voor Hamilton

De beste tijd werd neergezet door de Engelsman Lewis Hamilton (1.32.571). Tweede werd de Duitser Sebatian Vettel (1.32.982), gevolgd door zijn landgenoot Nico Rosberg (1.33.129).

Verstappens ploeggenoot bij Toro Rosso Carlos Sainz zette op het circuit van Sakhir de tiende tijd neer. Dat was voor de Spanjaard net genoeg om wel door te mogen naar de afsluitende sessie.

    • Casper van der Veen