Museummedewerkers troeven elkaar af in Museum Dance Off

Bij een museum werken is niet altijd even spannend, maar via de site When You Work At A Museum houden museummedewerkers elkaar op de been. De site heeft nu een wedstrijd georganiseerd waarin 28 musea van over de hele wereld elkaar aftroeven met dansfilmpjes.

Still uit trailer Museum Dance Off
Still uit trailer Museum Dance Off Youtube

Bij een museum werken is niet altijd even spannend, maar via de site When You Work At A Museum houden museummedewerkers elkaar op de been. De site heeft nu een wedstrijd georganiseerd waarin 28 musea van over de hele wereld elkaar aftroeven met dansfilmpjes.

Op de Tumblr When You Work At A Museum vind je doorgaans artikelen vol GIF’jes om collega-museummedewerkers een hart onder de riem te steken. Over hoe het voelt om in no-time een nieuwe tentoonstelling in elkaar te moeten flansen bijvoorbeeld, of een klaagzang over bezoekers die het voor elkaar krijgen om tijdens een interactieve expositie tentoongesteld nep-eten op te eten.

Maar bij een museum werken is niet alleen maar afzien. Dat bewijst de danswedstrijd Museum Dance Off die ieder jaar door de site wordt georganiseerd. 28 musea - vooral uit de VS, maar ook uit andere landen zoals Nieuw Zeeland en Mongolië - stuurden een filmpje in waarin suppoosten, kassamedewerkers, garderobejuffrouwen en tentoonstellingsmakers naar eigen inzicht door hun museum dansen: op Walk Like an Egyptian langs de mummies bijvoorbeeld, of met Puttin down the Ritz in jaren 20-stijl langs historische auto’s.

Vanaf maandag kan er iedere dag worden gestemd voor de leukste van drie filmpjes, later deze maand is de finale. Alle filmpjes vind je hier. Hieronder een compilatie van de inzendingen:

Vorig jaar werd de wedstrijd ook gehouden. Toen won het Spaanse Museo Nacional de Escultura:

    • Eva de Valk