Oud-topman IMF Rodrigo Rato opgepakt

Oud-topman van Internationaal Monetair Fonds (IMF) Rodrigo Rato is gisteravond opgepakt in zijn woning in Madrid. Hij wordt verdacht van belastingontduiking en witwaspraktijken. Belastinginspecteurs doorzochten urenlang zijn appartement in de Spaanse hoofdstad, op zoek naar bewijsmateriaal. De Spaanse televisie zond beelden uit van de arrestatie, waarop te zien is hoe Rato, zonder handboeien, in een politieauto werd afgevoerd. De details van de aanklacht heeft het Spaanse OM niet bekendgemaakt. Rato’s partij, de regerende Partido Popular raakte eerder in opspraak door een serie corruptieschandalen. Rato was tot 2004 minister van Economische Zaken in Spanje. Tot 2007 stond hij aan het hoofd van het IMF. Rato werd opgevolgd door de Fransman Dominique Strauss-Kahn.

    • Ap