Clubarts vertrekt na verlies Bayern bij Porto

Sinds 1977 waren clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt en Bayern München onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar gisteren – een dag na de smadelijke 3-1 nederlaag van de Duitse koploper in het eerste kwartfinaleduel van de Champions League uit bij FC Porto – liet de 72-jarige clubicoon plotseling weten dat hij zijn functie neerlegt. Ook de overige leden van de medische staf, onder wie zijn zoon Kilian, treden terug.

„Om voor mij onverklaarbare redenen is onze medische staf verantwoordelijk gesteld voor de nederlaag tegen FC Porto”, stelt Müller-Wohlfahrt. „Daardoor is de vertrouwensrelatie die nodig is voor succesvol medisch werk te veel beschadigd.” De Duitse arts zou een conflict hebben met trainer Pep Guardiola, die vindt dat de technische staf in de hiërarchie boven de medische staf staat.

Bayern miste ook tegen Porto veel geblesseerde spelers. Arjen Robben was niet beschikbaar wegens een blessure aan de buikspieren. Ook andere topspelers als Frank Ribéry, Bastian Schweinsteiger en David Alaba ontbraken.

Müller-Wohlfahrt botste eerder dit seizoen al met Guardiola over de langdurig geblesseerde Thiago Alcántara, die door de trainer zonder ruggenspraak naar Barcelona werd gestuurd voor behandeling en inmiddels weer fit is.