Missie MH17 bergt weer menselijke resten

Leden van de internationale bergingsmissie hebben gisteren op de plek van de ramp met vlucht MH17 in Oost-Oekraïne stoffelijke resten geborgen. Ook heeft de lokale bevolking de persoonlijke bezittingen die zij afgelopen tijd heeft aangetroffen overhandigd aan de onderzoekers. In dit geval ging het om sierraden. De bergingsmissie werd gisteren weer hervat en is een uiterste inspanning om de laatste menselijke resten en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers naar Nederland te krijgen. Door aanhoudende gevechten tussen rebellen en het Oekraïense leger in het gebied en het winterweer was het lang niet mogelijk om bergingswerk in het rampgebied uit te voeren. Vlucht MH17 stortte op 17 juli neer. 298 inzittenden kwamen om het leven, onder wie 196 Nederlanders.