Nog steeds lente

None

Het rustige voorjaarsweer in Nederland houdt voorlopig aan. De invloed van het hogedrukgebied, dat in de buurt van de Britse eilanden blijft rondscharrelen, is de komende dagen nog groot. Aan de oostkant van dit hogedrukgebied is de wind wel noordelijk, waardoor frisse lucht vanaf de Noordzee het land wordt binnengeblazen. In de nacht naar zaterdag koelt het landinwaarts af tot dichtbij het vriespunt en kan het aan de grond zelfs licht gaan vriezen. Zaterdag overdag schijnt de zon volop en stijgt het kwik naar rond 13 graden aan zee tot maximaal 17 graden landinwaarts. Zondag verandert er weinig, al trekken in het noorden ook enkele wolkenvelden van zee binnen. Het blijft droog. Begin volgende week houdt het rustige en fraaie voorjaarsweer aan. De temperaturen gaan nog een fractie omhoog.