Net gemist, 18/4

LUISTEREN
Wat How Mexico City saved me from grief
Tijd 32 minuten

Ze overleed plotseling, de vrouw van Francisco Goldman. En ze waren zo gelukkig geweest. Na vijf jaar van rouw was het tijd voor een beslissing: moet hij een nieuwe start maken in een nieuwe stad of blijft hij in Mexico City, maar dan zonder Aurora? Een prachtige podcast van The Guardian.

KIJKEN
Wat Harry, Tiny en Sonja
Tijd 56 minuten

Documentairemaakster Maartje Nevejan heeft de afgelopen anderhalf jaar de chronisch-psychiatrische patiënten Harry, Tiny en Sonja gevolgd. Na 30 jaar moeten Harry, Tiny en Sonja hun instelling voor Beschermd Wonen verruilen voor een 55+ complex in een gewone woonwijk. In het kader van de participatiemaatschappij wordt er van hen verwacht op eigen benen te gaan staan. Maar kunnen ze dat? Is het verantwoord? En wat gebeurt er als het misgaat?

LEZEN
Wat Operation Red Falcon
Tijd 33 minuten

Hij was de allerbeste spion die de Israëlische Mossad ooit heeft gehad. Red Falcon was de Israëlische Jason Bourne. En toen bracht hij zijn land op het randje van de oorlog. Fascinerende longread van The Atavist Magazine.

KIJKEN
Wat Inside Abbey Road
Tijd 15 minuten

Welkom in Abbey Road, de iconische studio waar het Beatles Album Abbey Road naar is vernoemd. De grootste artiesten van over de hele wereld staan al decennialang in de rij om hier muziek te kunnen maken en opnemen. De akoestiek schijnt er geweldig te zijn. Via een prachtige interactieve tour van Google kun je nu zelf binnenkijken en ervaren wat Abbey Road zo geweldig maakt.

    • Thomas Rueb