Net gemist, 11/4

LEZEN

Wat: Can the World Economy Survive Without Fossil Fuels?
Tijd: 10 minuten

De afgelopen drie eeuwen is de vooruitgang op gang gehouden door kolen, gas en olie. Blijven stoken zal enorme schade aan milieu en economie veroorzaken. The Guardian zette in een longread uiteen hoe we de aarde kunnen redden zonder groei op te geven.

KIJKEN

Wat: Arnon Grunberg in gesprek met Zadie Smith
Tijd: 1 uur en 42 min

Dinsdagavond ging schrijver Arnon Grunberg in de Balie in Amsterdam in gesprek met de Britse schrijfster Zadie Smith. Ze spraken over haar romans en haar liefde voor literatuur, maar ook over hoe het is om als kind van de working class in het chique Cambridge te studeren.

LEZEN

Wat: ‘A Rape on Campus’, What Went Wrong?
Tijd: 20 minuten

Het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone publiceerde een heftig artikel over een groepsverkrachting, dat niet bleek te kloppen. Hoe kon dit gebeuren? Columbia University zocht dat uit en het verslag (13.000 woorden) werd integraal in Rolling Stone gepubliceerd. Een opmerkelijk diepe kniebuiging, en een interessant verslag.

LACHEN

Wat: The Louis van Gaal phrase generator
Tijd: 2 minuten

Truus doesn’t want me to say this, but Truus gaat JUICHEN. That I can say. Louis van Gaal had het zelf niet beter kunnen zeggen dan deze Louis van Gaal-uitspraakgenerator van The Guardian. (Gemaakt door een Nederlander.)

 

    • Lineke Nieber