Actie VPRO’ ers tegen plan digitale beperking van de NPO

De programmamakers van de VPRO voeren actie tegen de digitale plannen van de NPO. Dit centraal bestuur van de publieke omroep wil de online activiteiten aan banden leggen. De VPRO’ers vinden dat een desastreus plan en een schandalige machtsgreep. Ze roepen de achterban op om ertegen te protesteren. Vandaag is hiervoor een actiesite de lucht in gegaan: Vpro.nl/magdat. De NPO wil dat programma’s voortaan alleen worden bekeken op de centrale website Npo.nl. Ze mogen niet meer op de sites van de omroepen of van de programma’s staan, en ook niet op Facebook of Youtube. Volgens de actievoerders moet je op internet video juist naar het publiek toe brengen, zoveel mogelijk verspreiden, delen en laten delen. Bovendien zou de onafhankelijkheid van de VPRO in het geding komen als de omroep niet over de eigen programma’s mag beschikken.