Je kunt nu bij muziekstudio Abbey Road naar binnen, vanachter je bureau

Je kunt over dat beroemde zebrapad lopen, zoals The Beatles ooit deden. Maar verder dan dat kom je niet. De deur van muziekstudio Abbey Road in Londen is voor gewone zielen meestal gesloten. Maar sinds deze week kun je een kijkje nemen in de studio: virtueel.

Google lanceerde in samenwerking met een van de beroemdste muziekstudio’s ter wereld Inside Abbey Road, waarmee je op een streetview-achtige manier rond kunt neuzen. En dat is leuk; je bent er zo een poos mee zoet.

Oke, je kunt niet ruiken wat de geur is in de ruimte waar de eerste transatlantische sattelietuitzending in 1967 plaatsvond - 400 miljoen mensen in 24 landen keken naar The Beatles en hun ‘All you need is love’. Je kunt de microfoons niet aanraken waar Amy Winehouse en The Spice Girls hun albums inzongen. En je kunt ook niet achter de Steinway gaan zitten waar Gladys Mills en The Beatles op speelden.

Maar je kunt wél op je gemakje ronddwalen in de drie legendarische studio’s, waar onder meer de muziek van Star Wars, Bambi en Harry Potter werd opgenomen. En waar, onder andere Lady Gaga, Pink Floyd, Kanye West, Adele, Nick Cave, Oasis, Muse, Kate Bush, Ella Fitzgerald, Kylie Minogue en Robbie Williams muziek maakten. Via foto’s, video’s en geluidsfragmenten krijg je een virtuele rondleiding door de studio.

Vijf tips voor als je binnen bent

The Next Web zette de vijf leukste bezienswaardigheden van Inside Abbey Road op een rij:

 

    • Mirjam Remie