Farfalle con grancevola e gamberetti

De spinkrab huist in de Venetiaanse lagune en wordt daar vaak geserveerd met taglionini, een dunne pastasoort. In dit recept schrijft Antonio Carluccio farfalle voor. Op de valreep deze week toch nog een pastavorm die je overal kunt krijgen.

Als u geen spinkrab kunt vinden, kunt u uiteraard ook om het even welke andere krab gebruiken, of ingevroren krabvlees, of desnoods krab uit blik. Het enige wat ik echt moet verbieden hier is surimi, dat zou echt een gotspe zijn in dit gerecht. Kook de garnaaltjes 2-3 minuten in water, giet ze af en pel ze. Kook de aubergine in lichtgezouten water in circa 5 minuten gaar en prak het vruchtvlees fijn. Verhit de olie in een grote pan en smoor knoflook en prei gaar: laat ze niet kleuren. Voeg het venkelzaad en de geprakte aubergine toe en bak alles een minuut of twee. Voeg de wijn toe en roer goed. Laat alles een paar minuten stoven. Roer de krab en garnalen erdoor, verwarm alles al roerend en breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de pasta in een grote pan met kokend water met zout in 8-9 minuten al dente. Giet hem af en meng hem door de saus.