ACM: meer info zonnestroom

Zonnepanelen in Veenendaal.
Zonnepanelen in Veenendaal. Foto Rien Zilvold

Particulieren met zonnepanelen krijgen van energieleveranciers te weinig informatie over de geldende prijzen en voorwaarden. Dat maakt het lastig aanbieders op de markt te vergelijken. Dat meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) vandaag. Consumenten die elektriciteit opwekken met zonnepanelen mogen energie die ze ‘overhebben’ terugleveren aan het openbare net. Veel leveranciers informeren klanten niet goed over de manier waarop dit gebeurt en hoe het verrekend wordt.

Eind vorig jaar heeft ACM met de energieaanbieders al afspraken gemaakt over voorlichting. Nu blijkt dat dit nog niet voldoende is, spreekt de toezichthouder hen er weer op aan. Als zij het niet beter gaan doen, volgen maatregelen. „Als de consument een geïnformeerde keuze kan maken gaat daar concurrentiedruk van uit. Dit is goed is voor de prijs, kwaliteit en innovatie”, aldus bestuurder Anita Vegter van de ACM. (ANP)