Dit is wat je vandaag moet weten

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Jongeren aanspreken, ineens lukt het vakbond FNV - met een gescheurd pak op de Aholdvergadering. Zo maakt de vakbond het minimumjeugdloon sexy.

Het ene na het andere ziekenhuis verdwijnt door fusies. Nu zegt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) dat meer dan de helft daarvan verboden had moeten worden. Ze leiden namelijk tot te hoge prijsstijgingen.

Je kunt je relatie testen door samen naar de IKEA te gaan op zaterdag. Maar je kunt ook een dongle in je auto installeren die het rijgedrag van je partner in de gaten houdt.

Poldernieuws

Jongeren vinden weer makkelijker werk, en de Volkskrant brengt wat jonge arbeidskrachten in beeld.

Door de lage rente weten grote pensioenfondsen hun doelstellingen momenteel niet te halen. Geen wonder dat ze in Trouw klagen over de ‘geforceerd lage rente’.

In het FD komt de activistische belegger aan bod. Net als in de VS weet de geopinieerde aandeelhouder steeds vaker verandering af te dwingen.

While you were sleeping… in the US

De muzieklabels zijn machtiger dan ooit, maar sommige muzikanten gaan hun eigen weg, vertelt Forbes.

Nu de samenwerking tussen Yahoo en Microsoft wordt afgebouwd, ziet Quartz een nieuwe liefde voor het worstelende Yahoo: Facebook.

De tabaksindustrie zal tevreden zijn: US News meldt dat e-sigaretten onder jongeren razend populair zijn geworden.

While you were sleeping… in Asia

Het gaat zo slecht met McDonald’s in Japan dat de bestuursvoorzitter haar excuses aan aandeelhouders aanbiedt, schrijft de Nikkei Asian Review.

China wil volgens The Wall Street Journal een ongekend bedrag van 46 miljard dollar in Pakistan investeren.

De Airbussen van Qantas zijn zo vaak te laat in Londen dat Heathrow het beu is, meldt de Sydney Morning Herald.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q